Lista cumparaturi pentru adoptie pisici

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim înainte de adopție e ”Ce trebuie să cumpărăm?”

Pentru a veni în întâmpinarea acestei întrebări, am creat o listă de cumpărături pentru adoptatori. Această listă conține minimul necesar pentru ca noul membru al familiei să se simta acasă, de la mâncare la litieră, dar și jucării. Bineînțeles, la capitolul jucării – mai ales ansamblurile de ascuțit ghearele – lăsăm totul la latitudinea noului stăpân.

Noi avem două surse de la care ne aprovizionăm: MaxiPet (magazin fizic in Iași) si zooplus (magazin online). În funcție de cât de repede avem nevoie de provizii alegem sursa. Dacă avem cazuri de preluat peste noapte si proviziile sunt pe terminate, alegem să folosim MaxiPet. Dar dacă avem suficient timp, alegem Zooplus și în maxim o săptămână comanda ajunge la ușa KittenBoard.

În ceea ce privește hrana, noi recomandăm ca, cel puțin pentru o periodă, să nu schimbăm regimul alimentar al pisicilor pentru a nu cauza disconfort gastric. Schimbarea mediului combinată cu schimbarea mancării poate duce la surprize neplăcute în litieră. Noi hrănim pisoii cu hrană din gama Brit Care, atât mâncare uscată cât și umedă. Brit Care e o marcă super-premium, are un conținut ridicat de carne și nu conține porumb, grâu sau soia. În plus, nu e nici pe departe la fel de scumpă precum multe alte mărci mai cunoscute dar mai slab calitative.
Brit care kitten - mancare uscata pisiciBrit Kitten - mancare umeda pisici

Un alt tip de mâncare de o calitate superioară este Purizon, tot cu conținut ridicat de carne și fără cereale. Din păcate, Purizon are doar mâncare uscată așa că pentru mancarea umedă folosim produse din gama Carny. În funcție de vârsta pisoilor alegem între Baby Pate sau Carny Kitten.
purizon kitten - mancare uscata pisiciCarny Kitten - mancare umeda pisici

La capitolul recipiente pentru hrană/apă, recomandăm castroane de inox pentru mâncare, atât umedă cât și uscată și castron de ceramică pentru apă. E important ca apa sa fie în castron de ceramică pentru a-și păstra prospețimea mai mult timp, dar bolul de ceramică e și mai ușor de întreținut.

Când vine vorba de așternut, părerile sunt împărțite intre silicat, bentonită și peleți vegetali. Noi folosim și recomandăm așternut pe bază de bentonită deoarece reține bine mirosul, e ușor de întreținut și poate fi schimbat mai rar decat silicatul. Litiera recomandăm să aiba margini de protecție pentru a preveni împrăștierea exagerată de nisip pe langa aceasta. Pisicile pot fi destul de energice în încercările lor de a acoperi propriile deseuri 🙂

În acest sens, recomandăm marca Sanicat de la Maxi Pet sau Tigerino de la Zooplus.

Am lăsat câte două link-uri către fiecare din categoriile de produse menționate mai sus:

Tip articol Maxipet zooplus
Mâncare uscată BRIT CARE Kitten Purizon Kitten Pui & Pește
Mâncare umedă BRIT PREMIUM Kitten plic 100g Animonda Carny Kitten
Castroane mâncare FLAMINGO Bol din inox pentru pisici Bol antiderapant cu imprimeu
Castron apă FERPLAST Bol ceramic pentru pisici VENERE  Bol ceramic
Așternut SANICAT Non-Clumping Nisip pentru pisici Oxygen Power Tigerino Nuggies Așternut pisici
Litieră IMAC Litieră pentru pisici JERRY Litieră tăviță Savic Iriz cu margine protectivă
Lopățică MODERNA Lopăţică pentru litieră  Lopățică așternut Ultra
Jucării Șoricei, undiță, etc. Jucării pentru pisici

Pentru a vă face viața puțin mai ușoară, am creat și un to-do list cu aceste produse pe care îl puteți folosi pentru a ține o evidență a cumpărăturilor. Puteți face o copie a documentului pentru a putea bifa fiecare articol în parte.

Link către document: Listă cumpărături adopție pisici

😻😻😻

SHARE

Leave a reply